آداب و روش همبستری (زناشویی) اهل سنت
آداب زناشویی/همبستری
دین اسلام كامل و جامع است و در هر زمینه آداب و احكام لازم را بیان داشته است، حتى در زمینهی زناشویی، شرم مانع بیان حق نشده است. لذا لازم دانستیم تا آداب زناشویی را به صورت مختصر به خوانندگان محترم تقدیم دارم.زناشویی نوعی عبادت است و بر خلاف پندار برخی جاهل، تنها عملی حیوانی نیست و همچنان كه انسان در حال خورد و نوش حیوان نمیگردد و از ایمان خارج نمیشود، در حال همبستری هم قضیه چنین است؛ اما تفاوت مسلمان با كافر و یا حیوان این است كه او كارهای خود را مطابق با قانون و موازین شرعی انجام میدهد.
در این مقالهی مختصر، نخست محرمات زناشویی، و سپس سنتها و آداب آن بیان میشود.
آداب و سنتهای همبستری
۱- نیت پاکدامنی و تناسل از همبستری
۲- ملاعبت و ملاطفت
مستحب است كه مرد پیش از همبستری، شهوت زن را تحریك كند، به هر وسیلهای كه وی تحریك میشود از قبیل بوسه گرفتن و مكیدن زبان وی و چسباندن بدن به بدن و استعمال خوشبویی و .... تا زن هم از مجامعت لذت ببرد. و اگر پیش از تحریك زن مشغول به همبستری شود، غالباً پس از انزال مرد، شهوت زن تسكین نمییابد و لذت كامل نمیبرد. جابر بن عبدالله میگوید: «نَهَىٰ رَسُولُ اللهِ صَلىٰ اللهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ عَنِ المُوَاقَعَةِ قَبْلَ المُلاَعَبَةِ»؛ پیامبر صلىٰ الله علیه وسلم از مجامعت پیش از ملاعبت باز داشته است. و در حدیث دیگر میفرماید: «لَا یَقَعَنَّ أَحَدُكُمْ عَلىٰ امْرَأَتِهِ كَمَا تَقَعُ البَهِیْمَةُ، وَلْیَكُن بَیْنَهُمَا رَسُولٌ.» قِیْلَ: وَمَا الرَّسُولُ یَا رَسُولَ اللهِ؟ قَالَ: «القُبْلَةُ وَالكَلامُ»؛ نباید هیچ یك از شما بر زنش همچون حیوان بر اهل خود بیفتد؛ بلكه میان آنان رسولی باشد، سؤال شد: یا رسول الله ! منظور از رسول چیست؟ فرمود: بوسه و صحبت كردن. (به روایت دیلمی در مسند الفردوس، حدیث منكر است.)در كتاب خلاصة الفتاوىٰ نوشته است: دست زدن مرد و زن به اعضای تناسلی و جاهای شهوتانگیز یكدیگر جایز است.
۳- بسم الله گفتن و خواندن دعا پیش از همبستری
۴- مرد پس از انزال كمی تاخیر كند
۵- همبستری به قدر تحمل زن
بنابر این مرد به قدر توانایی زن كفایت كند و ورنه زن دیگر بگیرد و مرد باید به قدر كفایت زن جوابگو باشد؛ زیرا عفیف و پاكدامن درآوردن زن بر مرد واجب است. (إحیاء العلوم)
۶- همبستری در خلوت
این حدیث ضعیف است و امر به پوشش در حال مجامعت وظیفه اخلاقی است، ورنه زن و مرد میتوانند به صورت برهنه یكدیگر را ببینند، از ابن عمر رضی الله عنهما جواز آن جهت ازدیاد تلذذ نقل شده است. (رد المحتار: ۵/ ۲۴۳)
۷-عدم استقبال قبله
۸- عدم تکلم زیاد

۹- صورتهای همبستری
عن ابن عباس أن أناسا من حمیر أتوا النبی صلىٰ الله علیه و سلم یسألونه، فقال رجل منهم: إنی أحب النساء وأحب أن آتی امرأتی مجبیة، فكیف ترىٰ فأنزل الله تعالىٰ: ﴿نِسَاؤُكُمْ حَرْثٌ لَكُمْ فَأْتُوا حَرْثَكُمْ أَنَّىٰ شِئْتُمْ﴾. فقال رسول الله صلىٰ الله علیه وسلم: «اِئْتِهَا مُقْبِلَةً وَمُدْبِرَةً إِذَا كَانَ ذٰلِكَ فِی الفَرْجِ»؛ ابن عباس میفرماید: گروهی از قبیلهی حمیر نزد رسول خدا صلىٰ الله علیه وسلم آمدند تا از او بپرسند. مردی از آنان گفت: من زنان را دوست دارم و دلم میخواهد با همسرم در حالی كه دست ها و زانوهایش را به زمین زده مجامعت نمایم، چه می فرمایی؟ خداوند متعال این آیه را نازل نمود: ﴿نِسَاؤُكُمْ حَرْثٌ لَكُمْ فَأْتُوا حَرْثَكُمْ أَنَّىٰ شِئْتُمْ﴾؛ همسرانتان كشت شما هستند، به كشت خویش به هر شكلی كه میخواهید درآیید. رسول خدا صلىٰ الله علیه وسلم فرمود: با زن خود در حالی كه رویش به سوی تو یا پشتش به سوی تو باشد همبستری كن، به شرطی كه همبستری در فرج (سوراخ جلوی) باشد. (معجم الأوسط طبرانی: ۳۲۸۳)
برترین شیوه در همبستری
بدترین شكل همبستری
۱۰- استحباب وضو جهت تكرار عمل جنسی
۱۱- وجوب غسل پس از عمل جنسی
.
منبع: سنت آنلاین